Tortes dekorēšana mājās – 10 dekorēšanas idejas

Tortes dekorēšana mājās – 10 dekorēšanas idejas

Prasme pagatavot gardu torti – tas vēl nav viss. Ne velti tiek teikts, ka ēdam ne tikai ar vēderu, bet arī ar acīm. Tas pats noteikums attiecas uz ēdienu gatavošanu, īpaši saldajiem konditorejas izstrādājumiem, kas bieži vien kļūst par vienu no svētku vai vienkārši nedēļas nogales notikumiem.

Kūku dekorēšana mājās var būt diezgan vienkārša: vienkārši ieslēdziet iztēli, un jūsu konditorejas izstrādājumi izskatīsies kā vislabākais deserts. Smeliet idejas!

Labs sākums – puse no darba. Tāpēc, pirms domājat par to, kā vēlaties izrotāt savu desertu, vispirms vajadzētu paredzēt, kāda būs tā forma. Bet, lai mīkla būtu perfekta, noteikti izvēlieties piemērotāko cepšanas formu.

10 padomi tortes dekorēšanai

Šokolāde, konfektes un želejas konfektes: bērnu sapņu kūka

Maz ticams, ka bērnus aizraus skaisti ziedi, taču ar konfektēm un šokolādi jums ir labas izredzes iegūt mazo ballīšu apmeklētāju simpātijas. Ar šokolādi dažādās līnijās varat noklāt visu torti vai tās daļu, no konfektēm izveidot jubilāra vārdu. Padoms: visu torti var ieskaut mazās šokolādes tāfelītēs un nostiprināt ar lentīti.

Vienkāršāk nemēdz būt – brokastu pārslas

Ja jūs audzināt bērnus, jums, iespējams, ir pāri palikušas vairākas dažāda veida pārslas. Tad nav vienkāršāka un lētāka veida, kā rotaļīgi izrotāt saldo konditorejas izstrādājumu: aplipiniet torti ar krāsainām, dažādu formu sausajām brokastīm un dodieties uz ballīti!

Veselīgais variants: šokolādes vietā – kaltēti kokosrieksti

Kokosrieksts – veselīgāks dekorēšanas variants nekā konfektes un želejas konfektes. Turklāt kokosriekstu skaidiņas ir ļoti vieglas, tāpēc tās ir piemērotas praktiski jebkuram konditorejas izstrādājumam: no vaniļas vai citrona kūkas līdz šokolādes vai burkānu kūkai.

Izmantojiet trafaretus

Trafareti tortēm – viens no vienkāršākajiem dekorēšanas veidiem, ar ko viegli tiks galvā pat iesācēji. Jūs varat iegādāties īpašus trafaretus vai izgriezt vēlamo formu uz papīra lapas. Uzlieciet trafaretu uz kūkas un apkaisiet to ar pūdercukuru, kakao, kokosriekstu skaidiņām vai citiem dekoriņiem. Tikai uzmanīgi noņemiet trafaretu, lai nesabojātu dekorācijas!

Augļi un ogas – svaigs vasaras kumoss

Ja vēlaties svaigu, vasarīgu desertu, labākais risinājums – sezonas augļi un ogas: avenes, mellenes, zemenes utt. Varat izrotāt visu kūku vai tās daļu, veidot ornamentus. Ja konditorejas izstrādājumus gatavojat ziemā un augļu vai ogu klāsts ir mazs, aizstājiet tās ar riekstiem un žāvētiem augļiem (tie ir daudz saldāki un smagāki par svaigiem augļiem, tāpēc nepārspīlējiet). Padoms: ja izmantojat svaigus augļus un ogas, liec tos uz kūkas tikai pirms pasniegšanas. Slapji, sulīgi augļi var izkausēt tortes krēmu un sabojāt kopainu.

Dzīvi ziedi – romantiska pavasara vēsma draudzenei vai mammai

Ziedi noteikti rotās jebkuru konditorejas izstrādājumu: no rozēm, tulpju ziedlapiņām līdz lavandas zariņiem. Ar pirmajiem pavasara ziediem rotātā torte neatstās vienaldzīgus. Un, ja izvēlaties mazus ziedus, piemēram, vizbulītes, sasieniet dažas no tām pušķī un novietojiet uz kūkas. Īsti ziedi ir lieliski piemēroti pavasara brīvdienām – Lieldienu kūka ar vijolītēm, kas var būt pavasarīgāks? Padoms. Lai gan pēdējā laikā ļoti populāri ir ēdamie ziedi, negaršojiet savā dārzā augušos vai veikalā pirktus ziedus, iepriekš nepārliecinoties, vai tie ir ēdami.

 

Veikalā pirktas dekorācijas

Jums nav laika vai vienkārši nevēlaties to tērēt figūriņu lipināšanai un ornamentu veidošanai? Pietiek apmeklēt pārtikas vai specializētu veikalu un izvēlēties no desmitiem vai pat simtiem dažādu dekoriņu, rožu, lapiņu, sēnīšu u.c. Iejūties mākslinieka lomā, un torte kļūs par šedevru! Padoms: ja dekorējat konditorejas izstrādājumus īpašiem svētkiem, izvēlieties atbilstošas krāsas un dekorācijas. Piemēram, Ziemassvētku kūka īpaši svinīgi izskatīsies ar zaļiem un sarkaniem dekoriem un eglīšu rotājumiem, bet Lieldienu torti var izraibināt kā olu vai izvēlēties pavasara figūriņas: zaķus, burkānus, olas.

Neēdamas, bet burvīgas un rotaļīgas dekorācijas: personīga dāvana

Ja jums patīk nodarboties ar rokdarbiem un jums ir nedaudz vairāk laika, mēs iesakām konditorejas izstrādājumus izrotāt ar neēdamiem dekoriem: dažādiem grebumiem, attēliem, vītnēm, maziem momentuzņēmumiem. Atliek tikai piestiprināt dekorācijas pie koka ar kniepadatām un iespraust kūkā. Neēdamās dekorācijas sniedz iespēju izveidot ļoti personisku torti, tādējādi nekad nenošausiet garām un saviļņosiet ēdāja sirdi.

Izmantojiet konditorejas šļirci

Piepildiet konditorejas šļirci vai maisiņu ar krēmu, izvēlieties uzgali, ar kuru vēlaties izrotāt, un sāciet darbu. Lai gan šis dekorēšanas veids ir vienkāršs, tas aizņem vairāk laika, it īpaši, ja vēlaties šādā veidā izrotāt visu torti. Padoms: Ielieciet krēmu vairākos trauciņos un sajauciet to ar dažādām pārtikas krāsvielām. Torte ne tikai izskatīsies iespaidīgi, bet arī varēsi to pieskaņot svētku tematikai, izvēloties atbilstošas krāsas.

Nekādu papildu rīku — izmantojiet tos, kas jums jau ir

Ja jums nav nekā piemērota kūkas dekorēšanai, noteikti pietiks, ja to vienkārši apklāsiet ar krēmu. Izvēlieties galda piederumus: karoti, nazi vai dakšiņu un izveidojiet unikālu ornamentu. Varat izmantot arī lāpstiņas vai koka kociņus, atkarībā no tā, kādu rakstu vēlaties izveidot. Pats labākais ir tas, ka šādi dekorēdami desertu, variet kļūdīties, jo ar krēmu noslēpsi jebkuru neveiksmi un varēsi mēģināt vēlreiz.

Galvenie kūku dekorēšanas rīki mājās

Speciālie kūku dekorēšanas instrumenti atvieglos radošo procesu un dos lielāku brīvību iztēlei. Turklāt konditorejas rīki parasti ir diezgan lēti un virtuvē kalpo ilgu laiku.

Iespējams, jūsu svarīgākais palīgs – konditorejas šļirce vai maisiņš. Izvēlieties sev ērtu instrumentu un uzgaļus, kas nāk tam līdzi, lai palīdzētu radīt saldus šedevrus. Dažreiz deserta dekorēšanai pietiek ar 1 vai 2, bet dažreiz savas idejas nevarēsiet īstenot bez 6 vai vairāk uzgaļiem. Ja jums jau ir konditorejas šļirce vai cits dekorēšanas rīks, varat iegādāties tikai papildus, dažādu formu un diametru uzgaļus. Tikai pirms tam izdomājiet, kādus rotājumus taisīsiet. Piemēram, apaļie uzgaļi ir vislabākie uzrakstu veidošanai, bet smalkie uzgaļi – lieliski piemēroti sarežģītu rakstu veidošanai. Varat izmantot arī konditorejas lāpstiņu, ar kuru ērti smērēt biskvītus, pārklāt torti ar krēmu vai izlīdzināt tās virsmu.

Nav nepieciešamība, bet īstā konditora skapī būtu jābūt arī tortes paliktnim. Pēc šedevra radīšanas to nemaz negribas likt uz vienkārša šķīvja, jo mēs ēdam arī ar acīm! Īpašs kūku pasniegšanas komplekts ar lāpstiņu un nazi nesabojās svētku kulmināciju – tortes ēšanu. Kad visas acis ir pievērstas jūsu saldajam ēdienam, eleganta un viegla pasniegšana noteikti ir svarīgs elements. Turklāt instrumenti, kas izgatavoti no nerūsējošā tērauda, ir izturīgi pret skābēm, tāpēc tie kalpos ilgu laiku.

Novēlam radošumu un neparastas idejas virtuvē!