
Neviena virtuve nav iedomājama bez plīts, uz kuras, iespējams, mēs gatavojam katru dienu. Mūsdienu sadzīves tehnikas risinājumi pārsteidz ar savu funkcionalitāti un lietotājdraudzīgumu, viens no tiem ir indukcijas plītis. Atšķirībā no parastajām plītīm indukcijas plītis uzreiz sasniedz iestatīto temperatūru, tādējādi samazinot gatavošanas laiku. Turklāt indukcijas plīšu virsma nesakarst, tāpēc, nejauši pieskaroties, jūs neapdedzināsieties. Tās ir drošākas nekā gāzes plītis, un, pateicoties modernajam dizainam, tās skaisti saplūst ar mājas interjeru. Tomēr ne visi gatavošanas trauki ir piemēroti indukcijas plītīm, tāpēc šeit ir daži svarīgi kritēriji, kas palīdzēs izvēlēties pareizos katlus un pannas.
Kā darbojas indukcijas plīts?
Indukcijas plīts darbības princips ir balstīts uz magnētiskā lauka izveidi starp tā virsmu un gatavošanas trauka pamatni. Zem tās virsmas ir izvietotas indukcijas spoles, tāpēc elektromagnētiskais lauks rada indukcijas strāvu, kas silda plīts apakšējo daļu, tādējādi uzkarsējot tikai pašu trauku, nevis plīts virsmu. Tāpēc ēdiena gatavošana ir iespējama, tikai izvēloties ēdienus ar feromagnētisko dibenu, kuru izvēle ir pieejama arī "Gerduva" sortimentā.
Kādi čuguna, alumīnija, nerūsējošā tērauda katli ir piemēroti?
Ar labas kvalitātes indukcijas plīts iegādi vien nepietiek, ir svarīgi, lai tās veiktspējai atbilstu arī katli. Lai gan mūsdienās katlu izvēle ir plaša - no īpaši viegliem alumīnija līdz smagiem, bet izturīgiem čuguna vai keramikas traukiem -, ne visi no tiem ir piemēroti indukcijas plītīm.
Daži no populārākajiem katliem ir izgatavoti no nerūsējošā tērauda, taču bieži gadās, ka, pateicoties augstajam niķeļa saturam tajos, šie trauki bloķē magnētisko lauku un vai nu vispār nesasilst, vai arī ļoti vāji sakarst. Tāpēc, lai pārliecinātos par savu izvēli, jums jāpārbauda, vai uz katla iepakojuma ir īpaša spirālveida zīme, kas norāda uz katla piemērotību indukcijas plīts virsmai. Tieši tādus gatavošanas traukus atradīsiet "Gerduva" – skaisti un funkcionāli nerūsējošā tērauda indukcijas trauki priecēs ar izturību un izturību, tāpēc tie kalpos jums daudzus gadus.
Alumīnija trauki ir pievilcīgi, pateicoties to vieglumam, izturībai pret rūsu, kā arī labai siltuma caurlaidībai un saglabāšanai. Tomēr tiem nav magnētisku īpašību un tie nav piemēroti indukcijas plīts virsmai. Tikai alumīnija katli, kas izgatavoti no nerūsējošā tērauda dibena un marķēti ar īpašu spirālveida emblēmu, ir saderīgi ar indukcijas plītīm.
Lai gan čuguna trauki ir smagi, šefpavāri tos ir iecienījuši un novērtējuši, un, iespējams, tie ir vislabākā izvēle indukcijas plītīm. Ne velti daudzi no mums šos katlus atceras no bērnības, kad mūsu vecvecāki čuguna katlos vārīja zupas, sautējumus un citus ēdienus, kas mūs ilgāk sildīja, jo tajos ēdiens ilgāk saglabājas silts un garšīgs. Un, neraugoties uz gadiem, mūsdienu čuguna katli var būt stilīgi, piesaistoši jau no tālienes, un to izturības un ilgmūžības dēļ tos izmanto jau paaudzēm ilgi.
Lai atrastu pareizos traukus indukcijas plīts virsmai, sekojiet marķējumam uz iepakojuma. Un, ja neesat pārliecināts par savu veco trauku saderību, pārbaudiet, vai magnēts pielīp pie trauka dibena. Ja tā, tad trauki ir piemēroti indukcijas plītij. Jāatzīmē, ka stikla, vara vai citi trauki nesabojās jūsu indukcijas plīti, tikai tie nesakarsīs un nebūs piemēroti ēdiena gatavošanai.
Indukcijas plīts kopšana. Parasti indukcijas plītij nav jāizmanto tīrīšanas līdzekļi, ja ēdiens, ko gatavojat, ir nonācis uz plīts virsmas. Iemesls tam ir tāds, ka šķidrums, kas nonāca uz plīts, nepielīp pie virsmas, jo tā temperatūra ir zema, tāpēc netīrumu noņemšanai pietiks ar drānu.
Patiesībā plīts ir katras virtuves centrs, ap kuru griežas gatavošanas process. Lai ietaupītu laiku un atvieglotu mājas darbus, izvēlieties mūsdienīgus virtuves risinājumus un saskaņojiet tos ar kvalitatīviem virtuves traukiem.