Pārtikas termoss: ietaupa laiku, naudu, vietu un var palīdzēt ēst barojošāk

Pārtikas termoss: ietaupa laiku, naudu, vietu un var palīdzēt ēst barojošāk

Pikniki, pārgājieni, garas pastaigas dabā vai ceļojumi nav atdalāmi no pārtikas termosa. Tas var uzglabāt gan aukstu, gan karstu ēdienu, nebaidoties, ka tā temperatūra ātri mainīsies.Piemēram, Stanley pārtikas termosi var uzturēt siltumu no 4 līdz 20 stundām, aukstu - līdz 24 stundām.Tomēr pārtikas termosu izmantošanas iespējas var būt plašākas. Termosi ir piemēroti ne tikai silta ēdiena, augļu, salātu un citu aukstu uzkodu uzglabāšanai patīkamā temperatūrā un konsistencē, bet tos var izmantot arī kā ēdiena gatavošanas traukus.

Kāpēc mēģināt gatavot ēdienu termosā?

Ēdienu gatavošana termosā ir vieglāka, vienlaikus ietaupot laiku un enerģiju. Tāpēc pārtikas pagatavošana termosā prasa mazāk pūļu, un gandrīz ikviens to var izdarīt. Pat bērni, kuriem bieži trūkst pacietības, bet vienmēr ir priecīgi par pašu gatavotu ēdienu un ātru rezultātu. Vēl viena priekšrocība - enerģijas ietaupījums. Piemēram, Stanley Artisan pārtikas termosi saglabā siltumu līdz pat 13 stundām, tāpēc, kad būsiet uzsildījuši ūdeni līdz vajadzīgajai temperatūrai un uzlējuši to uz savām iecienītākajām pārslām, jūsu biezputra saglabāsies silta ilgāk. Visbeidzot, ēdiena gatavošana termosā var veicināt ēšanas paradumu maiņu. Piemēram, daudzi no mums nelieto pilngraudu biezputras, jo šo produktu pagatavošana prasa laiku un pacietību. Tomēr ar pārtikas termosa palīdzību dažādi graudaugi - griķi, rīsi vai auzas - “pagatavosies” pašas kamēr gulēsiet, ja vakarā tās aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz nakti uzbriest termosā.

Kā sagatavoties?

Lai ēdiens, kuru gatavojat, ilgāku laiku uzturētu vēlamo temperatūru, ir svarīgi iegādāties kvalitatīvu termosu. Piemēram, Stanley Classic ar ērto karoti-dakšiņu ir izgatavots no pārstrādāta nerūsējošā tērauda un, pateicoties dubultām sieniņām, vakuuma izolācijai un īpaši blīvam noslēgumam, spēj izturēt karstumu līdz pat 7 stundām. Turklāt tas ir pilnīgi drošs saskarē ar pārtiku, jo tas nesatur BPA.

Pirms katras gatavošanas reizes termosā ielejiet verdošu ūdeni, lai sasildītu metāla sieniņas pirms gatavošanas uzsākšanas, jo tas visilgāk uzturēs temperatūru. Saberot un aplejot vēlamos ingredientus, termosu aiztaisiet, labi sakratiet to rokās un nolieciet uz sāniem, jo, novietojot termosu parastā veidā, ar dibenu uz leju, smagākās sastāvdaļas nogrimst apakšā un tiek nevienmērīgi pakļautas karstuma iedarbībai. Paturiet prātā, ka nedrīkst pilnībā piepildīt termosu, atstājiet vietu visu sastāvdaļu, piemēram, graudaugu, piebriedumam. Viena no labākajām termosā gatavošanas daļām ir tā, ka process ir ārkārtīgi vienkāršs, bieži vien tikai atverot termosu un palūkojot, ir viegli pateikt, kad ēdiens ir gatavs ēst, un gandrīz neiespējami to pārgatavot vai pārgatavot.

Ko varam gatavot termosā?

Putra var būt gan barojošas ģimenes brokastis, gan pusdienas darbā. Tomēr laika trūkuma dēļ daudzi no mums reti kad ceļas agri no rīta, lai pagatavotu putru un pieskatītu, lai tā nepiesvilst. Risinājums var būt labas kvalitātes termoss, lai, ielejot tajā griķus un verdošu ūdeni, jau pēc pāris stundām varētu baudīt barojošu un mīkstu griķu biezputru. Tikmēr auzas termosā uzbriest 15-20 minūtēs. Jūs varat arī pagatavot rīsu putru termosā. Baltie rīsi termosā uzbriest 60-90 minūtēs, ja tos aplej ar verdošu ūdeni, savukārt brūnie rīsi uzbriest 2-3 stundās. Kvinojas putras pagatavošana termosā prasīs apmēram 2 stundas. Termosā varat vārīt pat pupiņas - tas prasīs 8-10 stundas. Šādi pagatavotās pupiņas var ēst vienas pašas vai izmantot, lai pagatavotu savus iecienītākos sātīgos salātus. Galvenais ir tas, ka parasti vēlamos graudaugus var ielej ar verdošu ūdeni un atstāt termosā uz nakti, jo gandrīz neiespējami tos pārgatavot tik īsā laikā. Protams, to nedrīkst uzglabāt ilgāk par 10 stundām, lai nesāktos fermentācijas procesi.

Un, ja dodaties pie jūras, uz sporta zāli vai uz darbu un pēc tam vēlaties baudīt svaigas, aukstas uzkodas, termoss ir ideāls transportēšanas trauks, lai augļus un dārzeņus saglabātu vēsus un sausus.

Kā redzat, pārtikas termosu izmantošanas iespējas ir plašākas nekā tikai ekskursijas un pārgājieni brīvā dabā. Tos ir viegli un pat noderīgi iekļaut ikdienas ēdiena gatavošanā, jo tie ietaupa laiku, elektrību vai gāzi un bieži vien ir barojošāki nekā tad, gatavojot steigā parastajā veidā vai ēdot kafejnīcās. Lai nodrošinātu maksimālu ērtību, izvēlieties pasaulē pazīstamos Stanley pārtikas termosus. Tos ir ārkārtīgi viegli kopt, jo tos var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā. Tie ir arī izturīgi - izturīgi pret triecieniem, deformāciju - un visiem Stanley produktiem, tostarp ēdiena termosiem, ir 25 gadu garantija.

Izbaudiet ikdienas un vieglāku ēdienu gatavošanu ar kvalitatīviem Stanley termosiem.